Amersfoort
0616946704
coach [at] marjolijnpeters.nl

Hoe herken je een succeservaring?

Een echte succeservaring is een moment waarop je van binnen en van buiten trots bent op jezelf. Je straalt aan alle kanten en iedereen mag het zien.

Je weet dat het begin moeilijk was en dat je hebt doorgezet. Je dacht dat je het niet kon, het is je toch gelukt. Je hebt jezelf overwonnen.

En dat zorgt ervoor dat je zelfvertrouwen een enorme boost krijgt. Je hebt ervaren en gevoeld dat je het wel kan en dat geeft zo'n goed gevoel, daar wil je wel meer van!

Je zult merken dat je de volgende keer makkelijker begint aan hetzelfde soort taak/ opdracht, maar ook aan een andere moeilijke taak/ opdracht.

  • Jezelf overwinnen,
  • enorm trots op jezelf,
  • zelfvertrouwen een enorme boost,
  • volgende keer makkelijker.

Hoe zorg je dat je een succeservaring hebt?

Aan een succeservaring gaat altijd een moment van zelftwijfel vooraf. Soms een klein momentje. Soms super groot. Dan weet je zeker dat het je niet gaat lukken. Je voelt, in je hele lijf, dat je beter meteen kunt stoppen. Gewoon niet aan beginnen, je kan het toch niet. Vaak zitten de tranen dan heel hoog, maar of je die laat zien...

Je hebt hulp nodig van iemand die samen met je kijkt naar de taak/ opdracht. Wat weet en kan je al wel en wat nog niet? Het is heel belangrijk dat diegene de tijd voor je neemt, ziet welke emoties er door je heen gaan en welke frustratie dat bij je oproept. Pas als jij degene die je helpt echt vertrouwt, durf je te laten zien hoe naar je je voelt. En hoe je vastloopt in zelftwijfel.

Voor degene die je helpt is het belangrijk om te kijken of de doelen reëel zijn en bij je passen. Misschien is het verstandiger om een tussenstapje in te plannen. De berg die je beklimt hoeft tenslotte niet meteen een Alp te zijn.

Weet je dat je soms ook gewoon gelijk hebt? Dat je het echt niet kan. Dat geeft niets, ook dan kom je verder met een beetje hulp. Lees Succeservaring op de middelbare school maar eens als voorbeeld.

Als je de juiste hulp gekregen hebt, dan begint er weer een klein vonkje van vertrouwen te groeien. Je durft aan de slag te gaan en te proberen wat je als tips gekregen hebt. Zodra je merkt dat je verder komt dan net, begint je vertrouwen weer te groeien. Houd vol en zet door. Je bent goed op weg naar een echte succeservaring.

  • Zelftwijfel, frustratie en negatieve emotie,
  • hulp nodig van iemand die je vertrouwt, waar je je emoties durft te laten zien,
  • samen kijken wat je wel weet en kunt en wat nog niet,
  • voorzichtig weer aan de slag met de tips die je kreeg,
  • je merkt dat je verder komt, je vertrouwen begint te groeien,
  • houd vol en bereik je doel, dan heb je een echte succeservaring!

WOWcoaching & opstellingen
Mookhof 3, 3826KB AMERSFOORT
0616946704 | coach [at] marjolijnpeters.nl
Ook te volgen op Facebook

Copyright © 2007